Dag 3

Door: Fleur, Chantal, Frederique

Blijf op de hoogte en volg Cambreur

01 Oktober 2018 | India, Thāne

Vandaag moesten we best wel vroeg opstaan aangezien we om kwart voor 8 op school moesten zijn en de meeste rijden ongeveer een half uur of langer als het verkeer niet meezit. Dus rond half 7 opstaan voelt nog steeds als 3 uur ‘s nachts. Maar na een lekker ontbijtje kan de dag goed beginnen met een les in een van hun klassen. Daarna hadden we een speurtocht door de school, en vergis je niet die is heel groot, maar hierdoor zag je wel alle verschillende faciliteiten in deze school. Zoals een aquarium, basketbalveld en nog veel meer. Tussen de activeiten door probeerde we zoveel mogelijk tijd in de bibliotheek te zijn, en nu denk je huh bibliotheek, maarja dat was de enige plek met airco. Na de speurtocht kregen we een lesje traditioneel indisch tekenen. Wat vele erg goed afging, waardoor er erg mooie tekeningen bij zaten. Na het tekenen hadden we tijd om met z’n allen te lunchen. Vervolgens kregen we de kans om aan de jongste kinderen op school, die ongeveer 5 jaar waren, een lesje te geven. Zoals bijvoorbeeld het leren van hoofd, schouder, knie en teen in het Nederlands. Na deze lesjes kregen we een muziek gecombineerd met tekenlesje, waar ij we moesten tekenen wat in ons opkwam door de muziek. Daarna gingen we naar een soort van school gingen voor jongeren die geen opleiding kunnen betalen. Deze school wordt gefinancierd door de Singhania school. Kortom een drukke, en beetje vermoeirnde, maar wederom supergezellige dag!

• 04 Oktober 2018 - 11:11

Helga Van Der Weele:

Beste leerlingen, beste begeleiders,

Het is goed om te lezen dat jullie uitwisseling goed verloopt. Jullie zullen vol verhalen terugkomen. Ik ben benieuwd naar de mooie tekeningen en wil daar best een plekje voor op het prikbord vrijmaken. Is het volle programma en de bijzondere temperatuur vermoeiend of hebben jullie daar op dit moment geen tijd voor om aan te denken.
    Geniet van de rest van de India-uitwisseling.

Groet,
    Helga van der Weele